Ecoplan | TRŽNICA LIVNO
1244
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1244,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
IDEJNI ARHITEKTONSKI PROJEKT GRADSKE TRŽNICE

TRŽNICA LIVNO

ABOUT

Idejni projekt gradske tržnice u Livnu rađen je kao natječajni projekt koji je raspisala Općina Livno. Projekt predstavlja regeneraciju prostora smještenog u centralnoj gradskoj zoni.

Postojeća namjena prostora također je trgovačka, ali svojim kapacitetom i kvalitetom ne može zadovoljiti potrebe korisnika.

Idejni projekt koncipiran je tako da se prvenstveno zadovolje potrebe sadašnjih i budućih korisnika te da se uvelike poboljša kvaliteta tretiranog prostora, a samim time i okruženja. Cilj projekta bio je osmisliti prostor tako da se pored njegove osnovne namjene, one trgovačke koja je proizišla iz projektnog zadatka, prostoru daju i drugi sadržaji koji će imati direktni utjecaj na zatečeni prostor.

Pored tržnice otvorenog i zatvorenog tipa, planira se formiranje parka sa zelenilom, popločanjem i prostorom za spomenik. Park je okružen postojećim prizemnim objektima kojima se mijenja namjena u uslužne sa prostorima za sjedenje na otvorenom.

Interijer prodajnog prostora nosi arhitektonsku priču koja je koncipirana u dvije razine. Prvu prizemnu razinu čine prodajni prostori sa fiksnim stolovima za prodaju, dok je druga razina namijenjena održavanju raznih priredbi, degustacija  i sajmova sa pripadajućim caffeom i vertikalnim komunikacijama.

Cijeli prostor koncipiran je tako da se omogućuje nesmetan pristup osobama sa invaliditetom. Zadovoljeni su i svi uvjeti po broju parking prostora namjenjenih kako korisnicima ovog prostora, tako i stanarima okolnih objekata.

 

NAZIV PROJEKTA

GRADSKA TRŽNICA

LOKACIJA

LIVNO

RAZINA PROJEKTA

NATJEČAJNI IDEJNI PROJEKT

GODINA

2014.

BRUTO POVRŠINA OBJEKTA

1500 m²

CATEGORY
Arhitektura