Ecoplan | KULTURNO-POVIJESNA I PRIRODNA BAŠTINA HNŽ/K
1161
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1161,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
Kulturno povijesna i prirodna baština za područje HNK/Ž

KULTURNO-POVIJESNA I PRIRODNA BAŠTINA HNŽ/K

ABOUT

Ministarstvo prostornog uređenja HNŽ je sa poduzećem Ecoplan d.o.o. Mostar zaključilo Ugovor o izradi Studije „Kulturno povijesna i prirodna baština HNŽ/K sa osnovnim ciljem da se nakon dugo vremena izvrši „inventura“ spomeničke i prirodne baštine i da se izvrši njena ponovna analiza i prekvalifikacija u funkciji izrade Prostornog plana HNŽ/K.

Stručni tim, koji čine djelatnici i vanjski suradnici Ecoplana, je izvršio istraživačke radove unutar kojih su evidentirani svi do sada na bilo koji način obrađivani spomenici i otkriven cijeli niz spomenika koji do danas nisu tretirani. Za svaki pojedini spomenik, ovisno o njegovom trenutnom statusu, urađeni su postupci identifikacije, dokumentacije, klasifikacije, valorizacije, kategorizacije, verifikacije, mjere zaštite, afirmacija spomenika, prijedlog budućih intervencija kao i ciljevi i smjernice za izradu planske dokumentacije, sukladno stručnim dostignućima u ovoj oblasti, a i obvezujućim pravnim aktima.
Uslijedila je analiza i sinteza prikupljenog materijala, te napravljena jedinstvena baza podataka u GIS-u.

NAZIV PROJEKTA

Studija „Kulturno - povijesna i prirodna baština HNŽ/K“

LOKACIJA

HNŽ/K

INVESTITOR

Ministarstvo građenja i prostornog uređenja HNŽ

VRSTA STUDIJE

Studija kulturno povijesnog naslijeđa

VRIJEME IZRADE

2010.-2011.

CATEGORY
Studije