Ecoplan | Samostan i škola u Travniku
Travnik, časne sestre, samostan, škola, rekonstrukcija, nacionalni spomenik, sestre milosrdnice,
633
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-633,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

SAMOSTAN ČASNIH SESTARA MILOSRDNICA U TRAVNIKU

ABOUT

Zgrada Samostana i škole časnih sestara milosrdnica smještena je u samom centru Travnika, na lijevoj obali rijeke Lašve.

Ovaj objekt je proglašen nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine Odlukom Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika donesene na temelju članka V. stavka 4. Aneksa 8. Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini i članka 39. Stavak 1 Poslovnika o radu Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika (Sl. glasnik BiH, br.43/08).

 

Prema Projektnom zadatku investitora, kojim je predviđeno vraćanje objekta u prvobitnu namjenu, uradili smo idejni i glavni projekt rekonstrukcije.

 

Projekt rekonstrukcije je urađen uz apsolutno poštivanje mjera zaštite utvrđenih Zakonom o provedbi odluka Komisije za zaštitu nacionalnih spomenika uspostavljenog sukladno Aneksu 8. Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini („Sl. list FBiH“ br. 2/02, 27/02, 6/04 i 51/07).

 

NAZIV PROJEKTA

Projekt rekonstrukcije zgrade nekadašnjeg samostana i škole Časnih sestara milosrdnica u Travniku

Lokacija

Travnik

INvestitor

Općina Travnik

Godina projektiranja

2012.-2013.

CATEGORY
Arhitektura