Ecoplan | REGULACIJSKI PLAN ADA-BAD ČAPLJINA
ada bad, ada-bad, čapljina, regulacijski plan
1095
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1095,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

REGULACIJSKI PLAN ADA-BAD ČAPLJINA

ABOUT

 

Ada-Bad je područje uz desnu obalu rijeke Neretve, nizvodno od mosta dr. Franje Tuđmana, neposredno iza nasipa. Sa sjeverne strane zona je omeđena postojećim gradskim tkivom, te se prirodno nastavlja na urbanu matricu grada.

Okrenuto prema jugu, dobro osvijetljeno i ventilirano, te potpuno neizgrađeno,  ovo područje predstavlja visoko vrijedno gradsko građevinsko zemljište i pruža mogućnosti za kompletiranje svih potrebnih sadržaja kojima bi se zadovoljile trenutne i buduće potrebe grada.

Regulacijski plana naselja Ada-Bada izrađen je 80-ih godina prošlog stoljeća, a usvojen 2002. godine. Njime je bilo obuhvaćeno i rezervirano oko 50 ha površina za širenje naselja Čapljine.

Izmjenama i dopunama Regulacijskog plana Ada-Bad obrađen je dio ovog jedinstvenog područja na površini do oko 11 ha. Osnovne konceptualne postavke ovog plana naslanjaju se na urbanističku koncepciju regulacijskog plana iz osamdesetih godina prošlog stoljeća. Novim planom su zadržane osnovne ideje vodilje tvoraca starog plana prilagođavajući se istovremeno novonastaloj situaciji.

Urbanističkim rješenjima definirana su područja za stanovanje, rad, edukaciju, poslovanje i rekreaciju. Realizacijom Plana Čapljina će dobiti novo i atraktivno naselje sa svom potrebnom infrastrukturom, zelenim površinama, gradskom šetnicom i parkovima uz rijeku Neretvu čime će se oplemeniti kompletno područje grada.

Urbanistička osnova Plana je usvojena u kolovozu 2014. godine. Trenutno je u izradi prednacrt Plana.

NAZIV PROJEKTA

Izmjene i dopune Regulacijskog plana Ada-Bad

LOKACIJA

Čapljina

NOSITELJ PRIPREME

Općina Čapljina

NOSITELJ IZRADE

Ecoplan, Mostar

VRSTA PLANA

Regulacijski plan

VRIJEME IZRADE

2013. - u izradi

CATEGORY
Planiranje