Ecoplan | Gradska tržnica u Čapljini
tržnica, Čapljina, Urbanistički projekt, UP, projektiranje, planiranje, trg, nadstrešnica,
1023
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1023,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

TRŽNICA ČAPLJINA

ABOUT

Osnovni razlog za izradu i donošenje Urbanističkog projekta gradske tržnice Čapljina je stvaranje uvjeta za realizaciju interesa grada ali i šireg područja. Atraktivna lokacija u centru Čapljine već godinama je zapuštena i služi isključivo kao parking prostor. Cilj urbanističkog projekta je aktiviranje i vraćanje života na  lokaciju iza zgrade općine u Čapljini, ali i na širi obuhvat.

 

Urbanistički projekt gradske tržnice je ponudio zatvorene prostore za prodaju, kao i dio otvorenih, natkrivenih stolova. Horizontalni gabariti objekata su riješeni maksimalno racionalno kako bi se stvorio slobodan prostor za prolaz vozila, i dobila dovoljna površina za prodaju na otvorenom. Spomenuti objekti tvore otvorenu površinu, trg, natkriven sjenilima za zaštitu od sunca, opremljen urbanom opremom, koji daje nebrojene mogućnosti za iskorištavanje tijekom cijelog dana.

 

Nova izgradnja ima zadaću da kvalitetom izgradnje bude primjer te da svojim sadržajem-namjenom nadopuni i usmjeri one namjene koje su predmetnom području nedostatne ili loše kvalitete.

NAZIV PROJEKTA

Urbanistički projekt gradske tržnice u Čapljini

LOKACIJA

Čapljina

NOSITELJ PRIPREME

Općina Čapljina

NOSITELJ IZRADE

Ecoplan Mostar

VRSTA PLANA

Urbanistički projekt

VRIJEME IZRADE

2013.-u izradi

CATEGORY
Arhitektura, Planiranje