Ecoplan | fontana u Prozoru
fontana, Prozor-Rama, crkva, voda, klupa, trg
830
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-830,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

FONTANA PROZOR

ABOUT

Projektom je obuhvaćen prostor oko najvažnijeg otvorenog prostora u gradu, jedinog pješačkog trga, ispred župne crkve. Središnji dio postojećeg platoa zauzima pravilan, betonskim elementima popločani trg. Prostor koji je obuhvaćen ovim projektom je nastavak spomenutog trga, površine cca 125 m².

 

Nove kamene kocke/klupe su zamišljene kao skulptorsko primijenjeni element u prostoru, jednostavne, pravokutne forme, u nekoliko različitih dimenzija.  Živo središte trga postaje voda, element koji se javlja dva puta na trgu: javna česma sa pitkom vodom, uklopljena u klupe, u matricu dizajna kompletnog prostora, i prostor fontane, bazena, geometrijskih strožih linija, u razini popločenja, prostor koji po potrebi može biti gledalište, pozornica, dio mobilijara za dječju igru.

 

Osnovna urbanističko arhitektonska težnja je da se ovaj trg obogaćivanjem sadržaja potvrdi kao mjesto aktivnosti, susreta i okupljanja.

NAZIV PROJEKTA

Fontana ispred crkve Presvetog Srca Isusova u Prozoru

LOKACIJA

Prozor

INVESTITOR

Župni ured

GODINA PROJEKTIRANJA

2013

BRUTO POVRŠINA OBJEKTA /M2/

125 m²

CATEGORY
Arhitektura