Ecoplan | Zelena tržnica Prozor-Rama
1598
post-template-default,single,single-post,postid-1598,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Blog

Zelena_tržnica_u_Prozoru

Zelena tržnica Prozor-Rama

Glavni projekt Zelene tržnice u Prozor-Rami rezultat je potrebe grada Prozora za adekvatnijim prostorom za prodaju. Objekat  je smješten unutar bloka kojeg zatvaraju Ulica kralja Tomislava, glavna gradska prometnica na sjeveru, te tri privatne parcele sa istoka, zapada i juga. Objekt ovakvog sadržaja će uvelike poboljšati kvalitetu prostora u samom centru Prozora.

 

U neposrednoj blizini lokacije buduće tržnice nalaze se zgrada Općine, crkva, trg ispred crkve, škola i ostale gradske funkcije. Modernizacijom ovog trenutno zapuštenog prostora upotpunit će se gradske funkcije.  U Prozoru se tržnica koristi ali na drugoj lokaciji, improviziranoj za ovakvu potrebu. I jasna je potreba suvremenog rješenja koje će upotpuniti i olakšati funkciju.

 

Objekt se razvija kroz dvije etaže. Prizemni dio sadrži zatvoreni dio s nadstrešnicom nad ulazom. U zatvorenom dijelu tržnice planirane su mesnica i ribarnicama sa potrebnim komorama, poslovni prostori sa ostavama, i javne sanitarije. Ulazni prostor predstavlja veliku otvorenu multifunkcionalnu površinu koja može biti i izložbeni prostor za  mogućnošću održavanja sajma i sličnih manifestacija, a koja sa trgom ispred čini jedinstvenu cjelinu.

Prizemlje je vertikalnim komunikacijama povezano s katom. Na katu je prostor za upravu, caffe bar i  prodajni prostor zatvorenog dijela tržnice opremljen fiksnim stolovima za prodaju. Iz ovog prostora se velikom staklenom površinom otvara pogled na najprometniju gradsku prometnicu na sjeveru, dok se južno izlazi na otvoreni prostor za prodaju, površine 205 m². Otvoreni dio tržnice predstavlja prostor za postavljanje slobodnostojećih stolova za prodaju robe raznih vrsta. Pored toga što je u funkciji tržnice predstavlja istovremeno multifunkcionalan prostor u funkciji grada i potreba stanovništva.

No Comment

Post A Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.