Ecoplan | Tri brze priče iz arhitekture
1668
post-template-default,single,single-post,postid-1668,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Tri brze priče iz arhitekture

Pridružite nam se u gledanju TED predavanja arhitekta Bjarke Ingels-a koji kroz tri kratke i brze priče o projektima na kojima je radio objašnjava osnovne principe rada biroa BIG/Bjarke Ingels Group, kojeg je osnovao 2005.godine, nakon osnivanja PLOT Architects 2001. godine i suradnje s Rem Koolhaasom.

 

U videu koji slijedi danski arhitekt juri kroz mješavinu fotografija, crteža i modela, donoseći svoje ekološki upečatljive projekte, ali na način da prezentira i zanimljive priče koje stoje iza kulisa. Objekti osim što vizualno podsjećaju na prirodu i organske oblike, oni je i oponašaju: štite od vjetra, skupljaju solarnu energiju i stvaraju nevjerojatne vizure.

 

Ingels dolazi iz Danske i pripada novoj generaciji arhitekata koja kombiniraju preciznost s jedne strane i eksperimentalnost i inovativne ideje s druge, sve s velikom dozom odgovornosti prema društvu i ekologiji.

Sa sjedištem u Copenhagenu, BIG predstavlja grupu od 85 arhitekata, dizajnera i stratega koji rade multidisciplinarno: na polju arhitekture, urbanizma, istraživačkim i razvojnim projektima širom Europe, Srednjeg istoka, Sjedinjenih Država i Azije.

 

Prakticirajući, kako to Bjarke Ingels opisuje “programsku alkemiju”, projekti BIG/Bjarke Ingels Group su jedinstvena kombinacija konvencionalnih sadržaja i novih formi, simbioza različitih kultura.

 

No Comment

Post A Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.